• Client: Ballina Beverages
  • Architect: Fergal McGrane Associates
  • Quantity Surveyor: Fergal McGrane Associates
  • Duration: March 2014 - January 2015
  • Contract value: £236,000
Download Case Study

This projects comprised of the construction of an extension to existing office buildings and a new high level walkway in the main factory warehouse.
The extension works were carried out in a live environment and mitigation measures for the control of noise and dust had to be implemented and maintained for the duration of the works.
The construction of the high level walkway was installed to eliminate the need for pedestrian traffic on the busy warehouse floor which features numerous high speed conveyors and forklift movements. The walkway, which was 120m long when completed, was installed in 20m sections. For the installation, a section of the factory floor was cordoned off. The section was then moved into position using a combination of forklifts and winch hoists. All personnel had MEWP training and used hoists to allow for the safe and efficient installation of the section. The main factory floor remained operational at all times during the works.