• Client: Leben Development Ltd.
  • Quantity Surveyor: Lawlor Burns & Associates
  • Duration: March 2012 – August 2015
  • Contract value: €9m
Download Case Study

The works comprised of the demolition of the hospital canteen and the construction of a seven storey extension including an enclosed plant area at sixth floor and alterations at 1st floor level to an existing ward. The extension and alterations provides enhanced facilities including a Neurological Centre/Acute Stroke Inpatient Unit, Cystic Fibrosis Inpatient and Outpatient Units, Specialist Breast and Dermatology Outpatient Units along with a replacement canteen at ground floor. During the construction period a temporary replacement canteen was provided at ground floor level linked into the existing building and a temporary escape stair was provided to serve the existing 3 storey hospital building linked in at each floor level. The building includes sloped/ramped access in and out of the building with appropriate hand railing, step indicators on stairs and wide door openings and wide corridors to facilitate easy movement of wheelchairs. It contains 2 no. passenger lifts. All patient bathrooms are wheelchair accessible. All the above ensured that the building was in compliance with TGD Part M.